30 Mart 2015 Pazartesi

Sırt Çantası Nasıl Olmalı 1.Bölüm




Öncelikle bir sırt çantası alınacaksa ne amaçla alınacağının belirlenmesi lazımdır. Tatile çıkılan Seyahatleri, iş yolculukları, spor çalışmaları gibi ne amaçla kullanılacak? Mesela bir seyahat çantası mı istiyoruz? Peki ne kadar yol yürüyeceğiz? Kamp ya da tırmanış yapılacak mı?


Bu sırt çantaları çok uzun zamanlı yürüyüşler ve ağır yükler için tasarlanmamıştır. Dayanıklı malzemeden oluşan bu sırt çantaları, genellikle üsten fermuarlı'dır. Uyku tulumu, çadır, mat, yemek kapları ve başka malzemeleri de yerleştirmek için dış alanlarında özel ceplere sahiptirler. Genişlik olarak daha büyük ve su geçirmeyen çanta özelliğine sahiptirler.

Seyahat Sırt Çantaları:


Şehir ve kültürel merkezleri gezip dolaşmak isteyenlerin çanta türüdür. Çantanın iç kısmı çok fonksiyonludur. Ebat olarak çok küçük olan bu sırt çantaları çok fazla cepleri vardır. Çantanın kenarlarında veya önünde bağlantılı cepler ile çantanın taşıma gücü arttırılmıştır. Çantanın su geçirmez olması daha iyidir.



Günlük Sırt Çantası :

Şehir gezisine giderken günlük ihtiyaçlarınızı yerleştirdiğimiz çantalardır. Fotoğraf makinesi, tablet, şarj cihazları, kitap, lap top evrak ve diğer ihtiyacınız olan şeyleri yerleştirmeye yararlar. Sırt çantalarının 15-20 lt hacminde olması yeterlidir.

Tekerlekli Seyahat Çantası:

Uzun zaman ağır bir çantayı sırtınızda taşımak yerine tekerlekli seyahat çantası ilginizi çekebilir. Askıları ve tekerlekleri olan bu sırt çantaları isterseniz sırtınızda, isterseniz tekerlekleri olduğu için elinizde sürüyerek götürebileceğiniz bir yapıya sahipler. Tasarım olarak bavula benzerlik göstermiş olsalar bile gerektiğinde omuzda taşımak için sırt askılarına sahiptirler. Tekerlekleri nedeni ile şehir içi ve dışı rahatlıkla çekilebilen valiz gibi kullanılma yeteneğine sahiptirler.

0 yorum:

Yorum Gönder