21 Mart 2015 Cumartesi

Uyku Tulumu Ne İşe Yarar?



İyi bir ısı yalıtkanı olan uyku tulumunun temel amacı sizin vücudunuzdan çıkan vücut ısısının dışarı çıkmasını engelleyip, ısıyı içeri hapsetmesi ve böylece sıcak tutmasıdır. Tulumlar elyaf ve kaz tüyü olarak ikiye ayrılır. Elyaf daha az sıkışmakta olan ve daha ağır olmasına karşın ıslandığı zaman yatmakta uygun olan bir tulum'dur. Kaz tüyü bunun tam tersidir ama daha uzun ömre sahiptir.

Hangi tulumu alırsanız farketmez, bazı önlemler almanız gerekir. Aşağıda bunlarla ilgili bazı maddeler sıraladım:

*Bir tulumun içine girerken ne çok kalın nede çok ince giyinmek gereklidir. Ayrıca uykuya geçmeden önce kuru bir çorap giyip ve yün bir bere takmayı ihmal etmemeniz lazım.

*Tulumun kapüşonunu yüzünüzün etrafında boşluk yaratmayacak şekilde iyice sıkmalısınız.

*Tulum elyaf ise kılıfından çıkardıktan sonra iyice elinizle vurup, elyafını kabartıp şişirin. Bu işlem korunaklı bir tulum olmasını sağlar.

Bir tulumun konfor derecesini, yüksek konfor, düşük konfor, extreme gibi değerlemeler olarak görürüz. Gideceğiniz bölgede var olan havanın durumuna göre 2 °C ile -20 °C arası alacağınız tulumlarla ilgili genel bir sıralama mevcuttur. Bu derecelendirmeler kişiye göre değişmektedir. Yatmadan önce yediğiniz yemekler içecekler ve hatta bol su tüketimi, siz tuluma girdikten sonra enerji ve ısı yoluyla yayılacak, böylelikle size ait olan tulum ısınmaya başlayacaktır.Alacağınız tulumun dereceleri bu yüzden önemlidir.






Uykuya dalmadan önce büyük küçük tuvalet ihtiyacı kesinlikle yapılmalıdır. Yoksa yaşayacağınız kasılmalar, ciddi bir ısı kaybına neden olabilir.


21.03.2015

0 yorum:

Yorum Gönder