1 Nisan 2015 Çarşamba

Sırt Çantası Nasıl Olmalı 2.Bölüm




Hacim:

Profesyonel gezgin insanlara sorarsanız, onların ilk tavsiyesi  ‘’ küçük bir sırt çantası ve içine sığacak daha az eşya ‘’ olacaktır. Çanta ne kadar büyük olursa içine konan eşya o kadar fazla olur. Yolculuğa ilk defa çıkacak insanlar nelerle karşılaşacaklarını bilmediğinden çantalarının içini iyice doldururlar.

Dünya turu düşünceniz var mı?  O zaman olabildiğince hacmi düşük bir çanta alın ve içine az eşya yerleştirin. Sizin ihtiyacınız olacağını düşündüğünüz şeylerin seyahatte gereği yok ise, boşu boşuna sırtınıza ağır yük vermiş olacaksınız. Seyahate çıktığınızda çamaşırlarınızı yıkatacak bir yer her zaman bulabilirsiniz. Bu yüzden her eşyadan 15-20 adet arası almayın.


Ağırlıktan söz edilirken değinilmek istenen konu çantanın eşyasız boş olan ağırlığıdır. Kaliteli ürünlerden yapılan ve günümüz teknolojisine yatkın çantalar daha hafif olabiliyor. Seçimlerinizde bununda önemi vardır. Birçok ucuz çanta naylon benzeri kalitesiz ürünlerin birleşiminden yapılır. Uygun bir fiyata alacağınız çantanın naylonunun yanması veya şekil değiştirmesi ile kaliteli çanta arasında çok fark vardır. Kaloriferin yanına bile koyduğunuzda ısısından yanan ya da şekli bozulan çantalar vardır. Artık gerisini siz düşünün.




Dayanıklılık:

Bir sırt çantasında fermuar ve askıları çok önemlidir. Bileşimi kaliteli metal fermuarlar, kırılmaya dayanıklı askı tokaları olması önemlidir. Sırt çantanızı seçerken fermuarı birkaç kez kapatıp açın. Fermuar dişleri birbirine düzgün geçiyorsa, bir kalem yardımıyla geçen dişlerin üzerine bastırın bakalım açılma olacak mı? olmazsa problem yoktur.

Askı kısmını pek test edemezsiniz. Bilmeniz gereken o askılar, vücudunuzun dengede durmasını ve sırt ağrılarınızın azalmasını sağlar.

Uygunluk:

Bir sırt çantasında en önemli konu vücudunuza ve sırtınıza uyumlu olmasıdır. Diyelim ki, omuz ve boy ölçünüz uzun olsun askısı ve kısa bele oturmayan bir çanta çok rahatsız eder. Bir sırt çantasının boyu insanın kafasının hizasını geçmemelidir.

Sırt çantalarının omuz askıları sıkı olmalıdır. Sırt çantası boy ve sırtın genişliğine orantılı olmalıdır. Sırt çantasının bele bağlanan tokaları, kalçanın üzerinde olmalı ve kalçalar, omuzlarla bir ağırlığı bölüşmesi gerekir. Aksi halde sadece kalçalara yük binecek, ayakları ve dizleri yoracaktır. Sırf omuza binen yük şiddetli bel ağrısı ve boyun fıtığına yol açacaktır.








0 yorum:

Yorum Gönder