25 Mart 2015 Çarşamba

Şişme Bot İle İlgili Bilmeniz Gerekenler 2.Bölüm


Şişme botları oluşturan en önemli yapılardan biriside taban yapısıdır. Tüketicinin istek ve zevklerine göre seçebileceği, kendi aralarında Ağaç, Aluminyum, Şişme ve Izgara taban tipleri mevcuttur. Mesela, Izgara taban kullanılan bir bot diğer benzerlerine oranla daha hafif ve daha ucuz olmasına rağmen, bot tabanı aşındırıcı etmenlere karşı güçsüz ve daha kısa ömürlü olacaktır.






Uygun ve kullanımı rahat, fiyat karşılaştırması açısından balıkçılık ideal seçimdir. Botun bütün sert yapısı yüzmedeki dengesine çok büyük bir katkı sağlar. Ahşap tabanlar kenarları aluminyum ile güçlendirildiği için diğer taban türlerine göre daha ağırdır.


Kolay bakım, hızlı montaj ve söküm, hafiflik, dayanıklılık üstündür. Şişme botlar için favori taban tipidir. Korozyona karşı kimyasal koruma işlemine tabi tutulmuş aluminyum’dan üretimi yapılan bir tabandır. Suyun aşındırıcı etkisine kuvvetli bir direnç sağlar.


Hızlı kolay montaj olabilen, uygun fiyat ve hafif bir malzemeden oluşur. Deniz suyuna karşı benzerlerinden daha az dayanıklıdır. Tatlı su için uygun bir bot tabanıdır.

Şişme Taban

Polyester ipliklerinin sıkıştırılarak bir araya toplandığı sentetik kumaştan üretilen bu taban tipi basınçlı hava basıldığında bot zemini hiç boşluk bırakmadan tüm alanı doldurarak alıcı için engelsiz bir işlev alanı sağlar.

Kumaş


Şişme yapıtın üst yapısı 5 katlı kaliteli kumaştan üretilir. Soğuk kaynak, poliüretan, el ile yapılan 4 katmanlı dikiş ile içlenmesi sonucu bütünleştirilir.  Kumaşın kalınlığı fiyat ve hizmet sınıfına göre bir etkendir.











0 yorum:

Yorum Gönder