24 Mart 2015 Salı

Şişme Bot İle İlgili Bilmeniz Gerekenler 1.Bölüm



Ağırlık

Şişme botlar, benzer ölçülerdeki fiber ve ahşap teknelere nazaran çok daha hafif olmaktadır.Aynı oranlardaki şişme bir bot yaklaşık 55 kg ağırlığa erişirken, fiber bir bot ağırlığı 150 kg olabilmektedir. Şişme botlar aynı zamanda katlanabilme yeteneği ile taşınabilme konusunda diğer teknelerden farklıdır. Şişme botlar hafif ve işlevsel yapıları ile yakıt ve güç karlılığı sağlarlar. 3.60 metre boy’a sahip bir şişme bot’un en yüksek limit için 10 hp güce sahip benzinli motor yeterli olurken, aynı ölçüdeki fiber ve ahşap tekne için en az 25hp güce sahip bir motor gerekecektir.

Güvenlik

Şişme botlar, esnek ve yumuşak şekilleri sayesinde kullanma kılavuzundaki belirtilen sınırlar zorlanmadıkça her türlü hava koşullarında son derece güvenlidir.

Bakım ve onarım

Şişme botların bakım ve onarımları birçok aksesuar ve yedek parça desteği ile çok düşük maliyetler ile kullanıcı kanalı ile yapılabilmektedir. Aynı tür ahşap ve fiber teknelere ise sadece yetkili ve uzman kişiler tarafından bakım ve onarım yapılabilmektedir.

Fiyat

Şişme botlar, kendilerine benzeyen boyutlardaki bir fiber ve ahşap tekneden % 50 daha ucuzdur. Satın alınmasından sonra kullanım maliyetleri ve harç, vergi gibi yasal giderleri çok düşüktür. Fiber teknede ödemeniz gereken harçlara göre çok fazla kar elde edersiniz.





Teknik detaylar
Şişme botların en büyük kolaylığı kolay kurulabilir, hafif, bakımı kolay, özel barınak gerektirmez olmasıdır. Hava basarak şişirdiğimiz ve sonra havanın tahliye edilebildiği katlanabilen hava bölümleri ile şişirilip boşaltılıp söndürülmesi kolaydır.
Boyuna göre botun türleri değişir. 3,4 ve 5 adet hava tüpünden ve V şeklinde şişirilebilir alt bir omurgadan oluşmaktadır. Arkasında bulunan metal etikette kaç adet hava tüpü var belirtilmiştir. Hava tüpleri kullanımın en önemli unsurudur. 3 hava tüpü olan bir şişme bot’un 2 hava tüpü patlasa bile 1 tüp ile idare edebilir. Hava tüplerine hava basılırken 1.tüpten 3 ve 5'inci tüple omurgaya hava basılır. Hava tahliye edilirken 5, 3 ve 1’inci tüpe doğru hava boşaltılmalıdır.








0 yorum:

Yorum Gönder