29 Mart 2015 Pazar

Şişme Bot İle İlgili Bilmeniz Gerekenler 3.Bölüm





Tamir ve Bakım:


Şişme botlara kullanım fazlalığına göre bakım yapılmaktadır. Tuzlu suların olduğu bölgede kullanılan botlar daha sonra tatlı su ile yıkanması gerekir ve botun kullanmayacaksak kurumasını bekleyip düzgünce katlamalıyız.  Botunuz'da oluşabilecek 0-30 mm aralığındaki kesik ve yırtıklar'da elinizde bulunması gereken tamir kiti ile tamir edebilirsiniz.


Tamir İşlemi:

1.  0-30 mm arasında bir yırtık için tamir kiti içinden çıkacak yedek kumaştan 75x75 mm boyunda kare şeklinde kesim yapınız.

2. Yırtılan alana yapıştıracağımız kumaşın, kesik olan kısmına gelecek tarafını zımpara yapmalıyız.

3. Tamir kiti içerisinde bulunan yapıştırıcıyı kit içerisinde bulunan fırça yardımı ile yarık olan bölgeye ve yedek kumaşın yarık üzerine gelecek bölümüne 15’er dakika ara ile ince tabakalar halinde 3 kez sürünüz.

4. Yırtık ve yedek kumaş arasında hava kabarcığı olmamasına özen göstererek kumaşı yırtık üzerine yapıştırınız. Yapıştırma sonrası bölge üzerine baskı uygulaması için sert bir malzeme üzerine ağırlık yerleştirerek yapıştırma işlemin etkili olmasını sağlayabilirsiniz.



Tamir sırasında botun içinde bulunan havanın hepsinin boşaltılması gerekir. Güneş ışığına maruz bırakılmayan bir yerde tamir etmelisiniz. Yama yapıldıktan sonra 24 saat sonra tekrar şişirebilirsiniz.

Uzun süre kullanımı olmayacak botlar için bakım işlemi:

Bot şişmiş bir vaziyete iken temizlemek için tahliye musluğunu açıp ve taban döşemesi çıkartılarak zeminini, alt kısım ve kenarlarını herhangi bir kimyasal malzeme olmadan, onun yerine tatlı su ile iyice yıkanıp kurutmanız gerekir.

Kuruduktan sonra botun üstünde katran ve boya lekeleri gibi yüzeyinde çıkmayan lekeler varsa o zaman kimyasal temizlik malzemeleri ile o lekeleri çıkartabilirisiniz.

Temizliğiniz sonrası havasını boşaltıp katlayabilirsiniz. Böylelikle ürünü güvenle koruyabilirsiniz.





0 yorum:

Yorum Gönder