3 Nisan 2015 Cuma

Paintball Nasıl Oynanır Ve Faydası Nedir? 1.Bölüm


Paintball yeni bir oyun olmasına rağmen Türkiye için son 10 yılda gittikçe yayılan bir spor oldu. Takım olarak oynanan oyunun  size kazandırdıkları, hızlı düşünme ve karar verme yeteneğini geliştirme, dayanıklılık ve denge, az olanak ile hedefe ulaşma, liderlik, stres altında baskıyla mücadele edebilme yeteneğinin gelişmesi gibi her yaştan insanın oynayabileceği bir spordur.

Genç çocuklara doğa ortamında arkadaşlarına güven duyulmasını aşılarken, insanın sosyalleşmesine büyük katkısı vardır. İnsan ırkı ilk çağdan beridir, silah kullanma dürtüsü ile doğar. Paintball yurt dışında bazı ülkelerde kişinin silah kullanma isteğini, insanlara zarar vermeden bir azaltma tekniği olarak kullanılmasını destekler.

Oyunda kullandığınız malzemelerin tamamı doğa dostudur. Kendi kendine yok olabilen, insana hiçbir zararı olmayan bileşenlerden üretilen, tek doğa ile uyumlu doğa sporudur.




Paintball sporunun temel kuralları vardır.

1-Maske:

Her oyuncu oyun alanı belirlenmiş olan bölgede maske takmadan oyuna giriş yapamaz.

2-İşaretleyici Emniyet:

Oyunda kullanılacak işaretleyici emniyetler başhakem sinyali ile açılır ve yine kendisinin verdiği sinyal ile kapatılır.

3- 5 Metre Kuralı:

Yeni başlayan paintball oyuncuları için konan bir kuraldır. Oyuncuların birbirine fiziksel zarar vermemeleri için 5 metreden yakın mesafen birbirlerine ateş etmeleri yasaktır.

Bunun yanında Hakemin gösterdiği kuralları takip etmeniz en önemli maddedir. Duruma göre özel kurallar konabilir. Bu durumlar için işini bilen bir hakemden yardım almak gerekir.

Oyun Senaryoları:

1-Bayrağı kap
2-Tek Bayrak
3-Son Adam
4-Başkanı Koru
5-İki takım içeri girer, biri çıkar




0 yorum:

Yorum Gönder